Жүрегі ауыратындарға жеуге болмайтын тағамдар
Диетолог және эндокринолог жүрек ауруы бар адамдарға қандай тағамнан бас тарту керектігін айтты, деп хабарлайды Zakon.kz.
Ол майлы ет пен құс етін, майлы сүт өнімдерін және терең өңделген өнімдерді жүрек ауруларына тыйым салынған деп атады, деп жазады РИА Новости.
ДДCҰ қанық майларды диетаға жалпы тәуліктік калорияның 10 пайызына дейін, транс майларды бір пайызға дейін қосуды ұсынады. Диетолог және эндокринолог Анна Коновалова
Сондай-ақ, ол тұтынылатын тұз бен қанттың мөлшерін (күніне бес грамнан аспайтын) бақылауға кеңес береді. Оларға тек қант қана емес, сонымен қатар бал, джем, сироптар, концентрацияланған шырындар да жатады.
Оның айтуынша, жүрегі әлсіз адамдарға мәзірге күніне кемінде 500 грамм көкөністер мен жемістер, дәнді дақыл, майлылығы аз сүт өнімдері, ет пен құс еті, жаңғақ, кіруі керек. Сонымен бірге аптасына кемінде екі-үш рет балық және теңіз өнімдерін тұтыну қажет.